Ляхавіцкі боршч за мяжу трапіў

На зрэзцы шчаўя Аляксей Сянкевіч і Дзмітрый Койпіш.

І не толькі боршч, але ў кампаніі з ім расольнік і шчаўе. Дагавор на продаж у Расію 40 тысяч слоікаў кансерваваных нарыхтовак для першых страў падпісаны мясцовым кансервавым заводам і ўжо выконваецца. Як паведаміў дырэктар прадпрыемства Аляксандр Вашчук, пяць машын са слоікамі кансерваў адпраўлены ў суседнюю краіну. Экспартныя пастаўкі будуць працягвацца. Тым больш, што на канвееры ўжо свежанькая, ураджаю гэтага года запатрабаваная прапанова.
Маецца на ўвазе шчаўевая эпапея, першая частка якой у разгары. Пяцігектарнае поле на падсобнай гаспадарцы завода за сезон ста-новіцца ўборачным аб’ектам неаднойчы. Гэтымі днямі тут праводзяць першую зрэзку вітаміннага зяленіва, якое адразу пускаюць у вытворчасць. 40 тон ужо ўбралі і перапрацавалі. Прыкладна палову ад гэтай лічбы плануюць дабавіць у бліжэйшы час, а за сезон мяркуюць атрымаць 240 тон шчаўя.
Гатовую прадукцыю ахвотна бярэ гандлёвая сетка краіны – адзінкавыя вытворцы ў Беларусі кансервуюць гэты від зяленіва. Ляхавіцкая тэхналогія адпрацавана да дасканаласці. Цэны на вітамінную прапанову лаяльныя, смак – праверана натуральны. Цяпер вось дабавіліся і экспартныя адрасы. Сёння 40 працаўнікоў завода забяспечваюць шчаўевую вытворчасць – ад зрэзкі да выпуску гатовай прадук- цыі.
Аляксандр Вашчук расказаў, што прадпрыемства надзвычай зацікаўлена ў развіцці экспарту, шмат працуе над гэтым і што сярод магчымых кропак пастаўкі сваёй прадукцыі за мяжу ў хуткім часе мяркуюць мець кіргізскія адрасы.
На сённяшні дзень экспартныя пастаўкі ААТ «Ляхавіцкі кансервавы завод» складаюць 45 тысяч долараў.
Вольга СВЯТЛОВА.

Фота Сяргея ВАРАНОВІЧА.Больш фота тут

Апаратчык стэрылізацыі Антаніна Мельнікава.
Святлана Чалевіч.
На перапрацоўцы Кацярына Равяка.