Ураджай у слоікі
На кансервавым заводзе ідзе перапрацоўка ўраджаю. Спачатку закаркавалі ў слоікі 86 тон шчаўя для прыгатавання першых страў. Пасля былі агуркі, якія прадпрыемству дапамагла закупіць раённая спажыўкааперацыя, на сёння перапрацавана ўжо 240 тон сыравіны. На чарзе – кабачкі, якія вырасцілі завадчане ва ўласнай падсобнай гаспадарцы. Ураджай добры, запэўнівае аграном прадпрыемства Аляксандр Кунцэвіч. Як і планавалі, збяруць 500 тон гэтай агародніннай культуры.
Цыбуля, морква, бульба, сталовыя буракі таксама з падсобнай гаспадаркі. Для завода гэта адна з магчымасцей атрымаць прадукцыю з меншым сабекоштам, што ў спалучэнні з высокай якасцю робіць ляхавіцкія кансервы запатрабаванымі ў спажыўцоў.
Аліна АЛЯКСАНДРАВА.